От Военното министерство организират дарителска кампания в помощ на многодетно семейство на капитан, загубил дома си в пожар, съобщиха от Министерството на отбраната.
Капитан Петър Димитров е от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза Граф Игнатиево.

Семейството на младия пилот остана без дом, след като пожар унищожи къщата и цялото им имущество в село Брестник, община Родопи на 24 февруари 2019 г. Те имат две малки деца - дъщеря на 10 г., момиченце на 1,5 г. и очакват раждането на третото си дете през март тази година.
Освен личните си документи двамата родители не са успели да спасят нищо от вещите в горящата къща.

Към кампанията се присъединиха военнослужещи от ВВС. Ремонтира се ведомствено жилище в района на авиобазата, за да може в петък многодетното семейство да се настани.

Военнослужещите събират и доброволни финансови средства, за да подпомогнат младите хора в този труден момент. С лични средства днес в дарителската кампания се включиха и от ръководството на министерството и на Българската армия.

Обръщаме се с призив към всички военнослужещи от въоръжените сили и граждани да се включат в дарителската кампания в помощ на семейство Димитрови, пишат от МО.

Финансовите средства могат да бъдат изпращани в следната банкова сметка в

Уникредит Булбанк на името на Константина Емилова Димитрова:

IBAN: BG05UNCR70001520697983

BIC UNCRBGSF

По-късно от МО информираха че утре, 27 март, ще има извънредно заседание на Комисията по материално подпомагане в Министерството на отбраната. Очаква се да бъде взето решение за отпускането на финансови средства в подкрепа на многодетното семейство на капитан Петър Димитров.