МЗХГ обяви конкурс за лого на преброяването на земеделските стопанства през 2020 г., съобщават от ведомството.

Анкетирането започва на 1 септември и ще приключи на 18 декември 2020 г. Преди официалното преброяване, от 1 септември до 11 октомври тази година, ще се проведе и пробно такова.

Преброяването се провежда на територията на цялата страна и ще обхване над 200 000 земеделски стопанства у нас.

Графичният символ на преброяването на земеделските стопанства трябва да включва думите "Преброяване на земеделските стопанства 2020" на кирилица и на латиница (Agricultural Census 2020).

Той има за цел да отразява същността му като най-мащабното статистическо изследване за земеделските стопанства в България и Европейския съюз. Знакът следва да представлява своеобразно графично послание, с което земеделските стопани да бъдат мотивирани да участват в преброяването.

Конкурсът е отворен за участие на български и чуждестранни граждани и фирми.

Предложенията ще се приемат от днес до 12 август на е-мейл адрес agri-census2020@mzh.government.bg или на хартиен и електронен носител в деловодството на Министерството на земеделието, храните и горите, гр. София, бул. "Христо Ботев" № 55, вход приемна.

Всеки от участниците трябва да посочи имена, адрес, телефон и имейл за обратна връзка.

Класираните от специална комисия на първо, второ и трето място ще получат съответно 1000, 500 и 30 лв. и ще бъдат определени и обявени в срок до пет дни след финала на конкурса.

Нов закон описва как ще се преброяват земеделските стопанства през 2020 г.

Нов закон описва как ще се преброяват земеделските стопанства през 2020 г.

Анкетирането започва на 1 септември 2020 г.