Около 150 души участват в традиционния Български марш, с който ВМРО отбелязва годишнината от подписването на Ньойския договор. Шествието тръгна от Лъвов мост в 17:20 часа по булевард "Княгиня Мария Луиза" до Паметника на загиналите български революционери за свободата на Македония, Тракия и Одринско.

В началото на шествието инициаторите носеха транспарант: "Вън имигрантите от България". Участниците носят националния флаг, патриотични знамена и скандират: "Долу Ньой".

Преди да тръгнат, те запалиха футболни факли, за да покажат, че могат да разбунтуват България срещу тези, които я окупират. Участниците в шествието вървят в стегнат строй, засилена охрана от полицията. Има противопожарен автомобил.

През целия маршрут скандираха "Българийо, събуди се", "На бой, на бой за народа свой" и "Нелегални имигранти- вън".

На кръстовището на бул. "Екзарх Йосиф" по сигнал "Пали" запалиха нова серия футболни факли, които осветиха кръстовището.

Пред събралите се говориха евродепутатът Ангел Джамбазки, Станил Станилов от "Атака", Йордан Хаджиев от НФСБ.

Станилов заяви,че от Ньойския договор следват всичките ни неприятности и той в края на крайщата е следствие от онези 500 години, които трябва да помним и да не забравяме.

Трябва да покажем пред държавите-участвали в Ньойския договор,че това повече няма да го бъде, че българите помнят и че не са забравили кои са враговете и кои са приятелите им, каза Станилов.

Евродепутатът Ангел Джамбазки посочи, че ще отстояват правата на всички българи, независимо къде се намират те. "Ще пазим границите на България, няма да допуснем незаконни имигранти, заяви Джамбазки. Той посочи, че обединените патриоти продължават напред по-силни от всякога и никой не може да спре техния устрем

Пред Паметника на загиналите български революционери за свободата на Македония, Тракия и Одринскос трета команда "Пали" бха запалени трета серия футболни факли. В 18:00 часа шествието приключи.