След като на 24 януари в гориста местност близо до хижа "Орлите" над град Радомир изчезна 4-годишният Юлиян, но бързо бе открито, днес вътрешният министър Калин Стоянов награди участвалите в спасителната операция.

След получения сигнал около 15 часа незабавно бяха сформирани групи за издирване, в които се включиха полицаи, пожарникари, служители на "Гранична полиция" и местни доброволци. Те бяха оборудвани с термокамери, за огледа на района бяха използвани и два дрона. Момченцето бе открито в добро здравословно състояние и транспортирано до болнично заведение, придружено от родителите си.

"Благодарение вашата бърза и професионална реакция, 4-годишният Юлиан отново е със семейството си", заяви Калин Стоянов и благодари за бързите действия и добрата организация. Вие сте пример за българските мъже и жени, обществото има нужда като хора от Вас".

Подарък от министър Калин Стоянов получи и малкият Юлиян.

На церемония в Министерството на вътрешните работи Стоянов награди инспектор Ивета Милошова в група "Охранителна полиция", мл. експерт Димитър Илиев, мл. експерт Кирил Кирилов и мл. експерт Бойко Боянов, и тримата служители в група "Криминална полиция" към РУ-Радомир. Служителите на МВР бяха наградени с огнестрелно оръжие.

За оказано съдействие и помощ на МВР бе награден с Почетен знак на МВР кметът на Радомир Кирил Стоев, а с благодарности- служители на Горското стопанство, доброволци и граждани - за проявената съпричастност и участие в спасителната акция.

Изчезналото край Радомир дете изминало 2 км, преди да го открият

Изчезналото край Радомир дете изминало 2 км, преди да го открият

Момченцето е било леко премръзнало

Старши комисар Милчов благодари на ръководството на МВР за забелязаните усилия на колегите му и заяви, че областната дирекция ще продължи да работи за надграждане на това доверие и опазване на сигурността на хората.

На церемонията присъстваха заместник - министрите на вътрешните работи Стефан Христов, Ивелина Дундакова, Кирил Ценкин, главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев, зам.-главният секретар Димитър Калганджиев, служители на ОДМВР - Перник, гости.