Настаняват изоставеното бебе в Петрич в приемно семейство, съобщи bTV.

По думите на Елеонора Сливкова, директор на Дирекция "Социално Подпомагане" в Сандански, то е добро здравословно състояние и не е нужно да остане повече в болница.

"Колегите ще издирят най-доброто приемно семейство, като ще се постараем то да бъде в нашия район", уверява Сливкова.

Тя обясни, че докато не приключат следствените действия и не стане ясно дали ще бъде повдигнато обвинение на майката и какво ще бъде то, дотогава не може да се говори за трайна мярка спрямо бебето.

Арестуваха майката на изоставеното бебе в Петрич

Арестуваха майката на изоставеното бебе в Петрич

Тя е на 37 години от село Старчево

"След като се установи кои са родителите, ще бъде направена оценка на родителския капацитет и ще се прецени тази ли е подходящата мярка към момента", допълни още Сливкова.

Припомняме, че вчера задържаха майката на бебето - 37-годишна жена, която беше издирвана в продължение на четири дни. Тя живее в една къща заедно с родителите си, брат си и 14-годишния си син.

Жената успяла да опази в тайна бременността си от близките си и съседите. Имала приятел, за който предстои да се установи дали е бащата на детето. 

Момиченцето беше оставено на 18 октомври пред един от лекарските кабинети в местната поликлиника. 

Изоставиха бебе пред поликлиника в Петрич

Изоставиха бебе пред поликлиника в Петрич

Според лекарите то е било родено в домашни условия

Това е вторият такъв случай за месеца. На 10 октомври беше подаден сигнал за изоставено 6-месечно момченце, намерено на стълбищна площадка в блок в столичния ж.к. "Люлин". Ден по-късно родителите му бяха задържани. Те обясниха, че са решили да изоставят детето си заради непрестанен тормоз към майката на бебето от роднини.