Най-младият обитател в парка за танцуващи мечки край Белица - Монти, за първи път в живота си спи зимен сън. Мечокът спи вече една седмица в изкуствена бърлога, застлана със слама, без въобще да излиза да се храни, съобщи Дарик.

Четириногият обитател на парка за танцуващи мечки не е заспивал от както е там - юни 2010 година. Най-вероятната причината за това е отделянето му от естествената среда, когато е бил на възраст 2-3 месеца.

Мечето е настанено в парка през месец юни 2010 година, където специално за него се полагат грижи и е създадена програма, която цели по-лесното му адаптиране към новата среда. Но въпреки всички усилия на гледачите, до сега Монти не е заспивал зимен сън.

От парка коментират, че мечето си е намирало необичайни занимания, като игри с паднали клони и дънери, тъй като по това време на годината останалите мецани спят. Той не е имал възможността да се адаптира към природата, тъй като майката е била убита, когато Монти е едва на 3 месеца, уточняват от Парка за танцуващи мечки.

Преди да бъде настанен в Белица, мечето е отглеждано незаконно в мизерни условия в малка хотелска стая в русенско село.