Ниагарският водопад засия в цветовете на българския трибагреник тази сутрин в 5 часа българско време, съобщават от МВнР.

Поводът за инициативата бе националният ни празник 3 март. Непосредствено след това се изви и дълго българско хоро.

Събитието се провежда за първи път в историята. То е организирано от генералното ни консулство в Торонто с подкрепата на посолството ни в Канада и е част от програмата за отбелязване на 55 години дипломатически отношения между двете страни.

Ниагарският водопад грейва в цветовете на трибагреника ни за 3 март

Ниагарският водопад грейва в цветовете на трибагреника ни за 3 март

Събитието ще бъде предавано пряко във фейсбук страницата на МВнР

По повод националния ни празник в Канада рано тази сутрин с цветовете на българското знаме беше осветена и знаковата сграда на кметството във Ванкувър.

Видео от двете събития е достъпно на фейсбук профила на МВнР https://www.facebook.com/MFABulgaria

От външното ни министерство припомнят, че по повод 3 март по инициатива на посолството ни в Черна гора с цветовете на българското знаме беше осветен и мостът Милениум над река Морача в Подгорица. Видеокадри от светлинното шоу също са публикувани на фейсбук страницата на МВнР.

По повод 3 март в цветовете на националния ни трибагреник беше осветена и кулата Атакуле - символ на турската столица Анкара.

На 125-метровата кула беше изписано поздравление "Честит национален празник на България" на турски и английски език. Светлинният надпис предизвика интерес и положителни реакции сред жителите и гостите на града.