Националният осигурителен институт (НОИ) има готовност да изплати великденските добавки на пенсионерите под линията на бедност в размер на 100 лв. В това увери изпълняващият функциите управител на НОИ Весела Иванова пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

Припомняме, че тя заема този пост, след като управителят на НОИ Ивайло Иванов стана служебен министър на труда и социална политика.

НОИ ще направи всичко възможно да изплати великденските добавки още преди самите празници, като това може да стане или в края на април или на 2 май. Весела Иванова уточни, че първо трябва да се направи среща с "Български пощи", защото по-голяма част от пенсионерите получават пенсиите си там.

Още днес предстои среща на НОИ с "Български пощи", за да се види техния график. При обнародването на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. в Държавен вестник веднага ще започне работата и по изплащането на великденските добавки.

НОИ има готовност да направи каквото е необходимо, за да може сумите да достигнат до хората за предстоящите великденски празници.

По-късно от НОИ съобщиха, че изплащането на великденските добавки ще стартира на 26 април. Добавки ще получат близо 534 000 пенсионери.

Депутати замесиха по 100 лв. за великденски козунаци за бедните пенсионери

Депутати замесиха по 100 лв. за великденски козунаци за бедните пенсионери

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се скараха за модела на джипката и политиките на Василев и Горанов