Националният статистически институт (НСИ) обяви конкурс за лого за националното преброяване 2021 година.

Конкурсът е насочен към младите - студенти и ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и от учебни заведения, в които съществуват специалности, свързани с графичния дизайн и визуалната комуникация.

Наградата за първата позиция е в размер на 1 000 лв., ако кандидатът е пълнолетен. В случай, че победителят няма навършени 18 години, той ще получи материална награда, избрана от служители на НСИ, с еквивалентна стойност, уточни за news.bg ПР-ът на института Любомир Блатски.

Предложенията на младежите ще се приемат до 10 май 2019 година.

Проектът за логото за преброяването трябва да бъде авторски, оригинален и новаторски, като всеки кандидат може да участва само с един проект. Графичният образ също така трябва да е лесно четим, разбираем и функционален, така че да може да се използва за различни нужди - банери, плакати, бланки и други.

Кандидатите трябва да предоставят и кратко описание на идеята на предложеното лого.

Кирилицата, шевицата и българският флаг в логото за европредседателството ни

Кирилицата, шевицата и българският флаг в логото за европредседателството ни

Избраха победител сред над 180 творци

Проектите следва да отразяват идеята, че преброяването на хората и жилищата е важно за всеки гражданин в България и ЕС, предвид това, че данните от преброяването се ползват при разработването на българските и европейските политики.

Всяко предложение трябва да се предостави на хартиен и електронен носител с надпис на български и на английски език и в няколко различни варианта - пълноцветен, черно-бял, негативен, с контури и върху плътна едноцветна основа. Проектите трябва и да са анонимни.

Пълните критерии за участие в конкурса може да видите тук.

Дизайнери от Виетнам и Уганда искат да правят логото за председателството ни

Дизайнери от Виетнам и Уганда искат да правят логото за председателството ни

Сред участниците в конкурса има българи, живеещи в САЩ и Германия