"Не са констатирани щети по градската инфраструктура. Има наноси, които ще бъдат изчистени." Това съобщи в ефира на Нова телевизия зам.-кметът на Варна Христо Иванов.

По думите му започва и интензивна профилактика на дъждоотводнителната система по тези булеварди и точки, които са били затлачени вследствие на интензивния дъжд. 

Има или няма щети по инфраструктурата във Варна?
Обновена

Има или няма щети по инфраструктурата във Варна?

Как е планирана инфраструктурата за над 120 млн. лева

Той обяснява, че снощи късно вечерта е направен обход на щетите.

"Имаше точки в града, по основни булеварди, където се бяха образували големи локви. Имаме дежурни екипи от страна на ВиК и от страна на фирмата, която поддържа дъждовната канализация", допълни още зам.-кметът.

Порой наводни новото кръгово на Варна

Порой наводни новото кръгово на Варна

Градушка падна в Морската ни столица

Директорът на пожарната във Варна комисар Тихомир Тотев отбеляза, че са постъпили постъпиха 7 сигнала за щети и произшествия, причинени от проливния дъжд и силния вятър.

"Девет екипа на пожарната се справиха със ситуацията за около 2 часа. Лошото време не ни изненада. Имаше един паднал клон и 5 наводнени обекта", посочи директорът на пожарната.

Припомняме, че снощи вечерта във Варна падна порой и градушка. За 20 минути улици в града се превърнаха в реки, а тревните площи побеляха.Проблеми имаше и по новоизградения бул. "Васил Левски". 

По-рано през деня пък градушка удари и Шкорпиловци. 

Градушка удари и Шкорпиловци
Обновена

Градушка удари и Шкорпиловци

Очаква се силни бури и градушки в Източна България