От гражданската организация Спаси София предлагат на Столичната община да създаде седем нови спирки. Организацията вече е внесла предложението си в общината. Според тях с новите спирки ще се подобри транспортното обслужване в столицата.

Предложенията включват създаване на трамвайни спирки по ул. "Алабин" в близост до пешеходната зона по бул. "Витоша", както и нови тролейбусни спирки до изходите на метростанция "СУ Св. Кл. Охридски".

От Спаси София предлагат също и нова трамвайна в близост до централната автогара.

Запали се автобус на градския транспорт в столицата

Запали се автобус на градския транспорт в столицата

Инцидентът е на булевард "Данаил Николаев"

"Въпреки, че София продължава да расте, столичният градски транспорт е изправен пред сериозни предизвикателства заради неравната конкуренция с личните автомобили като удобство и време за пътуване. Често прекачванията между отделните линии са неудобни, отнемат доста време и изискват значително ходене пеша.", заявяват от организацията.

Предложението е новите спирки да бъдат изградени на места, където има достатъчно място за тях. Те няма да затрудняват и пешеходците.

Нощен транспорт в София от 7 април

Нощен транспорт в София от 7 април

Видеонаблюдение във всички автобуси от нощния транспорт в София

"Разстоянията между две последователни спирки на наземните линии в София често вариират между 600 и 1000 метра, което представлява проблем за много граждани и прави градския транспорт още по-непривлекателен", обясни Гергин Борисов от организацията и добави, че подобен пример са спирките на бул. "Св. Наум". Разстоянието между автобусните спирки при метростанция "Европейски съюз" и Семинарията е над километър, в район със сериозен наклон. От Спаси София предлагат нова автобусна спирка при ул. Милин камък.