Вчерашната катастрофа между тир и автобус на АМ "Хемус" оставя осем души в болница. Това предаде бТВ.

Седем души пострадаха при катастрофа между автобус и тир на „Хемус”

Седем души пострадаха при катастрофа между автобус и тир на „Хемус”

Според първоначалната информация автобус с пътници, пътувал по линията София - Монтана - Лом, се е ударил в спрял в аварийната лента тир

Органите на реда продължават работата по изясняване на причините за тежкия инцидент.

Всички са в стабилно състояние, най-тежко е пострадал шофьорът на автобуса, 64-годишен мъж. Той е със счупени лява и дясна подбедрица. Подготвя се за операция, обясни на извънреден брифинг здравният министър Кирил Ананиев. С лицево-челюсти наранявания е 48-годишна жена, настанена в болница "Света Анна". В стабилно състояние е и също предстои да бъде оперирана.

Екипът на д-р Асен Меджидиев ("Пирогов") оперира една от пострадалите жени. Интервенцията на травмата на лицето е преминала успешно и пациентката се възстановява нормално.

Тя и още 2 жени и един мъж бяха транспортирани в Спешното отделие на "Пирогов", където преминаха подробни прегледи изследвания. Раните на двете жени и мъжа бяха обработени, след което пациентите бяха освободени от лечебното заведение.

В болница "Царица Йоанна" са постъпили мъж и жена. Те са с охлузвания и също са освободени.

"През почивните дни преминаха 28 катастрофи през "Пирогов". Настанени са осем пациенти - четирима в неврохирургия и четирима в травматология. Дежурствата бяха тежки през тези почивни дни. Преминали са повече от 2000 души, а са останали за лечение 400", обясни шефът на "Пирогов" Асен Балтов.