От Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) търсят четирима държавни служители. Обявен е конкурс за административните длъжности "младши експерт".

Трите длъжности са в дирекция „Антитръст и концентрации“ и едната е в дирекция „Нелоялна конкуренция и злоупотреба с по-силна позиция при договаряне“, съобщиха от КЗК. Заплатите на кандидатите са между 420 до 1100 лева.

Продължава процедурата за избор на КЗК

Продължава процедурата за избор на КЗК

Единадесет души са номинирани за седемчленната комисия

Очаква се, че специалистите ще участват в проучването по образувани производства пред КЗК. От тях ще се иска да обобщават и анализират събраните данни и доказателства по образувани производства и да участват в изготвянето на доклади с предложения за постановяване на решение.

Кандидатите ще трябва да са бакалаври по право или икономика. Не се изисква професионален опит от тях, но се очаква да владеят западен или друг чужд език и да имат компютърна компетентност.

Те трябва да познават нормативните актове в областта на административното и конкурентно законодателство – Закона за защита на конкуренцията, Административно – процесуалния кодекс, Търговския закон, Закона за марките и географските означения, Регламент (ЕО) № 1/2003 на Съвета относно изпълнението на правилата за конкуренция, предвидени в чл. 101 и 102 ДФЕС, и Регламент (ЕО) № 139/2004 на Съвета относно контрола върху концентрациите между предприятия (регламент за сливанията на ЕО);

Желаещите да се явят на препитването, трябва да се подготвят за решаване на тест и участие в интервю. Ако кандидатите закъснеят с над 10 минути за теста или интервюто, те няма да бъдат допуснати до теста или интервюто.

Росен Желязков си оттегли кандидатурата за шеф на КЗК

Росен Желязков си оттегли кандидатурата за шеф на КЗК

Не искал служебна победа

Припомняме, преди седмица единственият номиниран за председателския пост в КЗК Росен Желязков се оттегли от надпреварата.