Според математиците в "Топлофикация - София" през октомври 2021 г. била произведена и подадена почти два пъти повече топлинна енергия през месец октомври 2021 г., в сравнение с този от предходната годината. Това става ясно от позиция, изпратена до медиите.

Октомврийските сметки за парно вече са достъпни онлайн на toplo.bg., в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, информират те. 

БЕХ купи дълга на Топлофикация-София към "Булгаргаз"

БЕХ купи дълга на Топлофикация-София към "Булгаргаз"

Доставките към дружеството са гарантирани за ноември

В мотивите им се споменават данни на НИМХ, според които отчетената средно месечната температура за октомври 2020 г. е била 12,6 градуса, докато през изминалия месец е отчетена 8,7 градуса или с 3,9, градуса по-студено, а и парното било пуснато 19 дни по-рано в сравнение с 2020 г., когато отоплителния сезон стартира на 28 октомври.

Обяснението е, че има повече отопляеми дни през месеца и поскъпване на цената на топлинната енергия с 20% от 1 юли тази година, оказват влияние върху месечните сметки, но въпреки това предварителният анализ показва, че 73 % от битовите потребители ще получат фактура на стойност до 100 лв. За близо 17 % от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв. Около половин процент от сметките за месеца са на стойност над 300 лв., успокояват от Топлофикация.

Прошко Прошков: „Топлофикация“ е в регулаторен капан, МИ да предложи решение

Прошко Прошков: „Топлофикация“ е в регулаторен капан, МИ да предложи решение

Цената да е поносима за хората…

И за по-лесно преглъщане на сметките препращат абонатите си да погледнат потърсят полезни съвети в YouTube канала на дружеството.

Ако някой успее да се ориентира в методологията, от дружеството предлагат подробна информация за индивидуалното потребление на абонатите на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура.

Там е поместен и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон. Актуална информация за произведената топлинна енергия се публикува ежемесечно и на страницата на дружеството www.toplo.bg.

Допълнителна информация предлагат на Фейсбук страницата и на телефон 0 700 11 111

Жена от Русе се оказа длъжница на "Топлофикация София"

Жена от Русе се оказа длъжница на "Топлофикация София"

Тя никога да е имала имот, нито пък да е живяла под наем в столицата