Сградата на българското посолство в албанската столица Тирана е напукана от трусовете. Няма пострадали българи, заяви пред БНТ консулът ни в Тирана Благой Петров.

"Ситуацията за момента е доста по-спокойна, след първоначалните трусове. За щастие нямаме данни за пострадали българи към момента", каза Благой Петров. 

Жертви и разрушения след 6, 4 по Рихтер в Албания
Обновена

Жертви и разрушения след 6, 4 по Рихтер в Албания

Трусът бе усетен и у нас

По думите му нашите дипломати поддържат връзка с цялата българска общност. Предоставили са и телефони - който има познат, да може да ни звъни, ако има нужда от нещо.

"Поддържаме контакти с останалите консули. Няма данни и за техни граждани, пострадали при земетресението", заяви Петров.

Според него щетите от днешното земетресение отварят пораженията от предишно земетресение.

"Извикали сме групата, която отговаря за посолството да направи оглед и дали се налага да бъде направена евакуация. За момента няма такива данни. Материални щети, напуквания - нищо сериозно за момента", каза консулът ни в Тирана Благой Петров. 

Вторично земетресение от 4,7 по Рихтер до крайбрежието на Албания

Вторично земетресение от 4,7 по Рихтер до крайбрежието на Албания

Трусът е регистриран в 15,05 часа местно време на 42 километра северозападно от албанската столица Тирана

От Министерството на външните работи засега нямат информация за загинали и ранени българи в Албания. При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Тирана на посочените телефони

+355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906