Лилия Д., майката, която изостави 11-месечната си дъщеричка във вход на блок в Пловдив преди дни, е действала от отчаяние, предаде БНТ.

Жената обясни през сълзи, че детето е било нежелано от всичките й роднини, не е имала възможност да му осигури дори и дом, в който да бъде отглеждано. Тя разказа и пред властите по-рано, че биологичният баща на момиченцето я е изгонил, а преди това е била пребивана от него. 

Припомняме, че  социалните работници решиха детето да бъде отнето от майката и ще бъде настанено в приемно семейство. Лилия ще има право да го посещава там. 33-годишната майка на 3 деца обаче е решена да си го върне и няма намерение да го остави за осиновяване. За момента обаче тя трябва да се стабилизира емоционално, тъй като в момента е психически лабилна. 

Социалните обаче не са били потърсени от младата жена, не са знаели, че в семейството й има проблеми. Също така стана ясно, че бащата не е припознал детето и не е ясно дали той иска да се грижи за него. 

От Националната асоциация за приемни грижи смятат, че в този случай са допуснали груби грешки. От там припомниха, че бебето вече е било отнемано преди месеци от Лилия и настанявано в приемно семейство. По-късно обаче й е било върнато, без да се прецени дали е в състояние да се грижи за него, което Асоциацията намира за прибързано решение, тъй като имало данни, че не се грижи и за другите си 2 деца.