Отчита се сериозен спад на тежките пътнотранспортни произшествия, възникнали по време на великденските празници тази година, предадоха от Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП).

Според информацията за периода 02-06 май т.г произшествията са с 9 по-малко, загиналите са с шестима по-малко, а ранените - с 8 по-малко. Регистрирани са 63 тежки пътнотранспортни произшествия, при които е загинал едни човек и 88 са ранените. За времето от 14-17 април 2023 г. - великденските празници миналата година - са отчетени общо 72 произшествия, с 7 загинали и 96 ранени.

Обобщените данни за периода от 30 април, понеже много хора избраха тогава да пътуват, до 6 май 2024 г. сочат, че за 7-те дни са регистрирани общо 93 тежки ПТП с 2-ма загинали и 127 ранени. През изминалата година почивните дни по великденските празници са били по-малко - от 14 до 17 април, докато тази година са повече и все пак се отчитат с 2 по-малко смъртни случаи през т.г.

От ГДНП отбелязват, че освен засиленото полицейско присъствия и извършената превантивна работа през целия период около почивните дни, дисциплинираността и толерантността на водачите също са допринесли за положителните резултати.

Борят се за живота на 3-годишно дете, блъснато от кола в Бургаско

Борят се за живота на 3-годишно дете, блъснато от кола в Бургаско

Инцидентът е станал в айтоското село Чукарка