Топлофикация София започва от днес извънреден отчет на общите топломери в абонатните станции на всички топлоснабдени сгради в София, съобщава БНТ.

До края на тази седмица техници от 4-те топлорайона ще посетят всяка сграда и ще извършат междинен отчет.Показанията ще бъдат записани в картона на абонатната станция.

Извънредното засичане на топломерите се налага заради промяната на цените на природния газ и топлинната енергия от 7 април. Клиентите ще получат по две фактури за изразходваната топлинна енергия през април, които ще отразяват консумираното количество в съответната сграда преди и след промяната на цената.

През есента КЕВР може и да намалят цените на парното

През есента КЕВР може и да намалят цените на парното

Председателя на КЕВР вижда тенденции, които се надява да създадат възможност за това

Припомняме, че на закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране прие окончателно решение за поскъпването на тока, на топлинната енергия и на електроенергията, произвеждана от топлофикационните централи по високоефективен комбиниран способ.

Увеличението варира между 17,91% и 25,61%. Само за "Топлофикация Плевен" то е 37,40 %, поради направени корекции в резултат на невярно подадени от дружеството данни за предишен период.

анкета

Как ще ви се отрази поскъпването на природния газ?

Виж резултати

Няма да го усетя 9.7%

Ще го преглътна 6.4%

Ще престана да ползвам газ 6.5%

Вярвам, че цените няма да се променят 4.0%

Очаквам всички цени да скочат 56.0%

Бюджетът ще закъса сериозно 17.4%