Асоциацията на дружествата за топлинно счетоводство, АДТС предупреждават, че потребителите може да бъдат ощетени при двойното отчитане, което се налага заради новите цени на парното от 7 април, съобщава БНР.

Председателят на асоциацията, Огнян Димитров, обяснява, че се разделят пропорционално показанията на топломерите, съгласно енергията за месец април.

Димитров коментира, че "пропорционално" означава, че за месец април ще има реално два периода, един по старите цени до 7 април и един по новите цени след 7 април, тъй като топлоподаването още не е спряно.

Топлинната енергия за април ще трябва да се разпределя по дни, за да се приближи най-точно до количеството енергия, което трябва да бъде по новите цени.

Огнян Димитров гарантира, че от страна на АДТС ще извършват всичко, както е определено в правилата и в законовите актове. По тяхна вина ощетяване няма да има.

КЕВР не чу гражданите - парното скача най-малко с 18%

КЕВР не чу гражданите - парното скача най-малко с 18%

Най-голямо е увеличението в Плевен - 37,40%

Припомняме, че вчера, на закрито заседание в Комисията за енергийно и водно регулиране приеха окончателно решение за поскъпването на тока, на топлинната енергия и на електроенергията, произвеждана от топлофикационните централи по високоефективен комбиниран способ.

Цената на електроенергията за битови абонати се увеличава с 0,95 %, съобщиха от регулатора. Добавката "задължения към обществото" се променя от 35,77 лв./MWh - на 37,02 лв./MWh. За стопанските потребители, снабдяващи се с електроенергия на свободния пазар това води до поскъпване на цената с около 1 на сто.

анкета

Как ще ви се отрази поскъпването на природния газ?

Виж резултати

Няма да го усетя 9.7%

Ще го преглътна 6.4%

Ще престана да ползвам газ 6.5%

Вярвам, че цените няма да се променят 4.0%

Очаквам всички цени да скочат 56.0%

Бюджетът ще закъса сериозно 17.3%