В деня на огребореца срещу сградата на пожарната в Нови Искър откриха паметник на инж. Богдан Личев, съобщиха от МВР.

Припомняме, шефът на пожарната в Нови Искър почина от инфаркт на 15 ноември 2015 г. на 33-годишна възраст.

Мемориалът, символизиращ пожарникар, който винаги е на своя пост и бди над хората, бе осветен с водосвет. През трите години, в които Богдан Личев е начело на Участък ПБЗН в града, огнеборецът отдава всички усилия на превантивната дейност, работата с деца и доброволци, която превръща и в своя лична кауза, признават колегите му.

"Той бе една смела, борбена личност, прекрасен човек, колега и истински приятел", посочи в емоционалното си слово директорът на Столичната пожарна.

Официални гости на церемонията бяха директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, директорът на СДПБЗН ст. комисар Веселин Гетов, началникът на Втора РСПБЗН комисар Стоян Василев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, кметове на райони, общински съветници, колеги и близки на инж. Богдан Личев.

Инж. Богдан Личев е роден на 14 септември 1982 година в гр. София. Той е един от хората, създали пожарната служба в Нови Искър - започва като командир на екип и стига до длъжността началник на УПБЗН.

В Нови Искър хората го помнят като герой, който денонощно е бил на тяхно разположение. Богдан Личев е основател на клуб "Млад огнеборец" и всеки ден е отделял време за работа с най-малките.

Идеята за паметника на 33-годишния пожарникар е на инициативен комитет, а парите бяха събрани от доброволни дарения за по малко от 2 месеца.