Мотоциклетите ще се съберат за откриването на мотосезон 2017 г на 1 април от 10 часа. Това заяви Иван Саздов, президент на мотоклуб "Gentlemen MC" на пресконференция в КАТ - "Пътна полиция". Началникът на КАТ - Тенчо Тенев заяви, че тази година мотото на сезона е: "Не на агресията на пътя".

Саздов посочи, че откриването на сезона е знаменателно събитие в София и в България, където се събират страшно много мотористи и хора, които идват да видят шоуто. "Положението по пътищата е малко страшно, с тази агресия, която има от страна на всички. Не искаме да има жертви и пострадали", коментира той.

Красен Димитров, който е представител на съорганизатора на събитието, Столична община, заяви че вече са проведени срещи под егидата на Фандъкова.

И тази година традиционно събирането на мотористите ще се състои на площад "Александър Невски". Маршрутът преминава по ул. "Оборище", бул. "Васил Левски", бул. "Алея Яворов", бул. "Н. Вапцаров" - "Околовръстен път".

Затворено ще е едното платно на бул. "Пушкин" до пътен възел "Бояна". Традиционно шатри, кетъринг и място за паркинг ще има пред Националния исторически музей.

Главен Инспектор Любомир Костадинов от КАТ увери, че всички сили ще бъдат ангажирани за конвоирането на мотористите. Той отбеляза, че тази година имаме ръст на моторите регистрирани в София. Движението ще се осъществява на лъчове.

Организаторите обещават внушително тържество и шествие. "Толкова мотори не се събират засега в България никъде", допълни Саздов.

Моторите са по-екологичният транспорт, изтъкна още той.