Отмяната на клас "прослужено време" ще бетонира заплатите и ще увеличи опашката на Терминал 2. Това мнение изрази омбудсманът Мая Манолова в ефира на Нова телевизия.

Скандалът между синдикати и работодатели е пример за това как не трябва да се води диалог, смята Манолова.

Омбудсманът е категорично против отмяната на допълнителното възнаграждение за прослужено време, защото по думите й, хората са достатъчно бедни.

Държавата я няма, за да подкрепи работниците, възмущава се Омбудсманът

Държавата я няма, за да подкрепи работниците, възмущава се Омбудсманът

Мая Манолова се срещна отново с работници от „Пикадили“:

Относно двете предложения на Манолова - да се забрани прехвърляне на фирми, преди да са си изчистили задълженията към работниците и да стане по-работещ фондът, подкрепящ работници от фалирали предприятия, тя коментира, че депутатите са направили една парламентарна комисия, с която са "изяли" една цяла парламентарна сесия.

На първо четене народните представители са приели голяма част от предложенията й. По думите на Манолова, по двете най-важни предложения обаче все още няма парламентарен консенсус. Тя посочи едно от тях, а именно предложението фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите" да заработи ефективно.

Манолова призова жените да отделят време за профилактика

Манолова призова жените да отделят време за профилактика

Диагнозата на Манолова съвпаднала със състезанието за омбудсвам

"Там трябва да бъде удължен един срок, така че тези 250 млн., които са във фонда и които си ги стискат работодателите, да станат използваеми", каза Манолова.