И тази вечер - 57-ма от началото на протеста с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, имаше шествие, предаде БНР. То започна от площад "Независимост", където обичайно държат речи представителите на "Отровното трио" - адвокат Николай Хаджигенов, пиарът Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков. След това продължи по булевард "Цар Освободител", като се насочи към площад "Орлов мост".

Това става ден след сблъсъците между протестиращи и полиция, охраняваща сградата на бившия партиен дом на площад "Независимост", където заседава парламентът.

57-и ден продължават протестите в София

57-и ден продължават протестите в София

Отровното трио заявиха, че протестите ще продължат с пълна сила

По думите на адвокат Хаджигенов утре барикадите на "Орлов мост", които бяха разтурени от полицията миналата нощ, отново ще бъдат вдигнати. Шествайки, протестиращите скандираха "Оставка", надуваха вувузели и развяваха български знамена. Някои от тях носеха плакати с надписи "МВР са мутри" и ще помним датата втори септември. Освен това те се заканваха, че ще бъдат по улиците и булевардите на София до изпълнение на исканията на протеста. По време на шествието протестиращите освиркваха полицаите, наричайки ги "убийци" и "еничари". Шествието протече спокойно и без напрежение, като стигайки на "Орлов мост" протестиращите отново разположиха две палатки и преместиха кофи, за да оградят мястото, където повече от месец се намира палатковият им лагер. Там те разпънаха и огромно знаме с надпис "Оставка".

И в Пловдив се събраха за пореден път протестиращи срещу правителството и главния прокурор. Те блокираха за втори път вечерта булевард "Цар Борис III - Обединител". Минавайки под тунела на Стария град в традиционното си шествие демонстрантите изпяха химна на България, който звуча и на митинга на площад "Съединение". Там ораторите изразиха възмущението си от вчерашните провокации на протеста в столицата и от полицейското насилие. Те бяха категорични, че ще продължат да отстояват исканията на протеста.

Във Варна също имаше протестно шествие. Основното им недоволство бе породено от премахването на протестния им палатков лагер на кръстовището пред общината, с аргумента, че там се крият наркотици. Демонстрантите първо се спряха пред сградата на областната управа, а след това пред сградата на областната дирекция на МВР. Там те демонстративно свалиха българско знаме от дръжката му и паднаха на колене в едноминутно мълчание - символичен акт - изразяващ скръбта им, предизвикана от - по думите им - липсващата полиция у нас, която служи на мафията.