Палатков лагер ще посрещне общинските съветници преди тяхното заседание, за да напомни, че преди 7 месеца са дали обещание пред гражданите на Стара Загора - максимално запазване на зелените площи в парк Бедечка, съобщава фейсбук страницата на инициативата "Запазете Бедечка"

Поводът е поредното гледане на казуса на общинска сесия, както и заключения на временната комисия по казуса.

На страницата на събитието "Бедечка идва пред Общината!" е посочено:

"Вечерта в сряда - разпъване на палатките от 17:00 до 18:00! Сутринта в четвъртък - посрещане на общинските съветници от 08:00 до 9:00!Паркът отново е изправен пред смъртна заплаха.

Вие, госпожи и господа общински съветници, признахте, че през годините е имало много грешки, пороци и незаконни действия в посока унищожаването на Бедечка. И обещахте, че ще ги поправите.

Сега ние се събираме, за да ви го напомним и отново да повторим "Стига лъжи! Стига беззакония!". Нужно е разследване, а не политически интриги.

Вземете палатка и приятели, китара, столче и рибарски принадлежности за ловене на шарани в мътна вода и елате на площада пред Обищна Стара Загора в 17:00 ч. Нека застанем срещу манипулациите на т.нар. комисия за Бедечка, която изрече лъжа след лъжа.

П.П: Ако не разполагате с необходимото оборудване за събтитието, но искате да изразите волята си като станете част от палатковия лагер, моля свържете се с нас. Ще се постараем да осигурим необходимото за да прекараме една чудесна вечер под звездите."

Запазване на парк "Бедечка" - по-евтино от нов квартал

Запазване на парк "Бедечка" - по-евтино от нов квартал

Защитници на парка смятат, че комисията действа в разрез с процедурата за промяна на ОУП

Припомняме, че общо поне 15 милиона лева отклонение допуска в калкулациите си общинската комисия "Бедечка" в Стара Загора. Комисията смята колко би струвала новата инфраструктура, която трябва да се изгради с общински пари, ако парк Бедечка се превърне в квартал. Комисията смята също колко би струвало отчуждаването на частни терени, за да се запази паркът, съобщават от инициативата "Запазете Бедечка".

Защитниците коментират, че най-вероятно целта на комисията е да покаже колко скъпо е запазването на парка и колко евтино е изграждането на квартал. Сметката по пера обаче сочи, че нещата стоят точно обратно. Преди да се говори за каквото и да било плащане, трябва да се говори за разследване и ревизия на порочни решения назад в годините, довели до скандална ситуация с имоти за застрояване в зелената площ.