Пациентски организации "Заедно с теб" изпратиха отворено писмо до Българския лекарски съюз (БЛС), в което поискаха публично извинение от съюза във връзка със заявеното от д-р Гергана Николова (член на УС на БЛС) пред Би Ти Ви, че пациентските организации не са подкрепили протестите на педиатрите.

Пенка Георгиева, която е председател на Пациентски организации "Заедно с теб", изтъква, че лично тя е участвала в протеста на 18 април 2019 г. на педиатрите от СБАЛДБ "Проф. Иван Митев", като са имали официална позиция до всички медии и институции.

Педиатри заплашват с колективна оставка

Педиатри заплашват с колективна оставка

Излязоха на трети протест и блокираха движението по бул. "Акад. Иван Гешов"

"Когато членове на ръководството на БЛС обявяват война и проявяват агресия към пациенти и пациентски организации, значи вече сме на дъното. И при тази надменност и неприязън, които виждаме от някои лекари - публични личности, при следващ протест ще премислим дали вече да дадем подкрепа", предупреждава Пенка Георгиева.

Пациентски организации "Заедно с теб" посочват, че остават при пациентите и с пациентите, но изказват "безкрайна благодарност от сърце на добрите бели лекари, които срещаме всеки ден в ежедневието си".

В тези дни на трудности и разрушено доверие между пациенти и лекари, да наведем глави с милосърдие и състрадание, призовава Пенка Георгиева.

Над 100 лекари се обявиха в подкрепа на директора на Педиатричната болница

Над 100 лекари се обявиха в подкрепа на директора на Педиатричната болница

Това е формата им на протест