Пациентски организации "Заедно с теб" подкрепят категорично Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и институциите за въведените противоепидемични мерки и извънредно положение. Тази позиция изразяват в съобщение до медиите.

Според тях засега в България няма ескалация на заболелите именно заради наложената социална изолация. Затова въпреки недъзите на здравната ни система, тя се справя с лечението, подчертават те.

В тази връзка те призовават да се приеме изолацията, носенето на маски и спазването на физическа дистанция като наша отговорност като общество, най-вече към пациентите с хронични заболявания, сред които и много деца, към възрастните, към близките ни и не на последно място към фармацевтиге и медиците, които рискуват здравето си, за да ни лекуват.

По този повод от "Заедно с теб" питат недоволните на какво се бунтуват. Те са категорични, че ако не продължим да спазваме противоепидемичните мерки, ако нарушим карантината и излезем на разходки по улици и паркове, ако се движим без маски до хранителни магазини и аптеки, всички усилия, които сме положили щели да бъдат напразни.

Пациентските организации призовават още за търпение и отговорност, особено сега когато предстоят светли християнски празници.