Пътната инфраструктура този път не е причина за тежката катастрофа днес. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков по повод тежката катастрофа на пътнически автобус край Вакарел на АМ "Тракия".

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел
Обновена

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел

Телефонни номера за информация на МВР - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

Нанков коментира, че Агенция "Пътна инфраструктура" и пътно поддържащата фирма "Автомагистрали" ЕАД са осигурили 14 линейки за извозване на пострадалите в инцидента.
"От 12:00 ч. започна пренасочването на движението, а към 13:30 ч. бяха разрязани мантинелите", каза още Нанков.

"Движението е изключително затруднено, извършва се в една посока и до към 17:00 часа ще се направи опит да се облекчи движението по магистралата", допълни още регионалният министър.

Проверяват "Юнион Ивкони" след тежката катастрофа край Вакарел

Проверяват "Юнион Ивкони" след тежката катастрофа край Вакарел

При катастрофата загинаха най-малко 6 души

Транспортният министър Ивайло Московски от своя страна заяви, че на мястото на събитието има разследващи компетентни органи, които извършват технически експертиза за инцидента.
"Автобусът притежава удостоверение за техническа изправност и е вписан в лиценза на превозвача", каза още Московски и посочи, че това, което е установено на този етап е, че автобусът има валиден пътен лист.

Транспортният министър уточни, че Веселин Георгиев е водачът, който е управлявал автобуса, който е тръгнал от Бургас за София в 07.30 ч.

На въпрос задължителни ли са предпазните колани в автобусите, Московски заяви, че ако самият автобус има такива, е редно да се използват.

Попитан ще се отнеме ли лицензът на автобусния превозвач "Юнион Ивкони", Московски отсече, че лицензи се отнемат тогава, когато има причини затова нещо.

Ананиев благодари на спешните екипи за реакцията
Обновена

Ананиев благодари на спешните екипи за реакцията

Пострадалите се насочват към Окръжна болница "Света Анна" , ВМА и "Н. Пирогов"