Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски нареди да се извърши извънредна проверка на фирмата превозвач "Юнион Ивкони" заради тежката катастрофа на АМ "Тракия", край Вакарел, при която загинаха 6 души, а 22 бяха ранени. По непотвърдена информация при инцидента са загинали 10 души.

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел
Обновена

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел

Телефонни номера за информация на МВР - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

По разпореждане на Московски са изпратени екипи на ИА "Автомобилна администрация" (ИААА) за извършване на проверки на мястото на инцидента и в офиса на фирмата превозвач.

Автобусът се е движил по редовна линия Бургас-София, притежава валиден технически преглед (№ 15440515 от 06.02.2018) и карта за допълнителен преглед. Превозното средство е с първа регистрация от 14 август 2017 г. и е в лиценза на превозвача "Юнион Ивкони". Водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници.

Ананиев благодари на спешните екипи за реакцията
Обновена

Ананиев благодари на спешните екипи за реакцията

Пострадалите се насочват към Окръжна болница "Света Анна" , ВМА и "Н. Пирогов"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разпореди на Агенция "Пътна инфраструктура" да бъде осигурен обходен маршрут. Екипите на АПИ и пътно-поддържащата фирма оказват съдействие на МВР за организация на движението в района на инцидента.

Специализиран автомобил-лаборатория и експерти от ИААА са на мястото на инцидента и ще извършат всички допълнителни проверки след приключване на следствените дейности от органите на реда.

Пътят не е причина за катастрофата край Вакарел

Пътят не е причина за катастрофата край Вакарел

При инцидента загинаха 6 души