Магистралите "Люлин" и "Струма" отново бяха блокирани при пътния възел "Даскалово", предаде БНР. За трета поредна вечер там се събраха перничани, за да изразят недоволството си от стандарта на живот. Стотици демонстранти отново поискаха оставката на правителството.

Подстъпите към пътния възел бяха "атакувани" от различни страни, за да бъде запушен във всички посоки. Днешният протест премина под мотото "Няма спирка до оставката на правителството. Всички заедно за България".

В 20.15 ч. протестиращите вдигнаха блокадата и пуснаха движението. Протестът премина без ексцесии със скандирания "Оставка!" и "Мафия!". Участниците в скандираха също "Дайте ни властта!" и "Народовластие!".

На автомагистрала "Люлин" имаше гайдар, хвърляха се и пиратки. през блокадата бяха пропускани автомобили с деца и спешните случаи.

Сградата на общинската и областната администрация на Перник беше обсадена от протестиращи граждани. След като свалиха с час по-рано блокадата на автомагистрала "Люлин" протестиращите се отправиха към центъра на Перник. За около половин час те обсадиха сградата на общината, която бе пазена от полиция. Протестиращите отново обявиха, че ще се борят докато не падне правителството и приканиха служителите на реда да свалят каските. Протестът приключи в 22:15 ч., след като полицаите свалиха каските си. Протестиращите ги аплодираха, чуха се възгласи "Българи, юнаци!", "Браво, Перник!" и "Сърце и душа за България!".

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращите са санкционирани

Стотина души демонстрираха по главната улица на Сливен.

Няколко десетки шестваха в Бургас с викове "Мафия!" и "Оставка!".

В Габрово протестът срещу ниския стандарт на живот събра около 50 души. Пешеходното шествие затрудни за минути движението в центъра на града. Участниците призоваха управляващите да помислят за тези, които ги избират. Млади хора, недоволни от ниските доходи, поискаха достоен живот и бъдеще за децата си. "Протестът вече не е за горивата, вече е за България", обявиха недоволните.

В Стара Загора над 100 души участваха в протестно шествие, което стигна до хотел, в който кметът Живко Тодоров даваше отчет за своята дейност. Протестиращите имаха разрешение за шествие, което тръгна от Градската градина, премина по бул. "Митрополит Методий Кусев", зави наляво по ул. "Христо Ботев", след което се насочи към хотела, в който кметът даваше своя отчет. Въпреки че нямаха разрешение за завой надясно, недоволните се насочиха към мястото, от което точно излизаха кметът Живко Тодоров, неговият екип, депутати от ГЕРБ и други политици от партията. Кметът застана лице в лице с недоволните старозагорци. Стигна се до размяна на реплики между него и протестиращите. Утре протестите в Стара Загора продължават.

Тази вечер и в Ямбол се проведе протестно шествие, в което се включиха няколко десетки души.

Протести в страната срещу цената на горивата и оставането на Валери Симеонов

Протести в страната срещу цената на горивата и оставането на Валери Симеонов

За 23-ти пореден ден майките на деца с увреждания поискаха оставката на Симеонов

Протестите в Добрич тази вечер бяха отменени, след като кметът Йордан Йорданов предупреди, че те ще са незаконни без уведомление до общината. Организаторите обещаха да внесат уведомление утре, за да подновят демонстрациите.

Във Велико Търново също бе обявено спиране на протестите до произнасянето на Комисията за защита на конкуренцията.