50-годишен пиян мъж счупил вратата на редакцията на вестник "Дума" на столичната улица "Позитано".

Мъжът е задържан на място, веднага след инцидента, съобщиха за news.bg от пресцентъра на МВР.

Около 2.30 часа през нощта в централата на МВР е получен сигнал, според който мъж във видимо нетрезво състояние счупил стъклото на входната врата на офис сградата.

На място веднага пристигнал полицейски патрул, който бил в близост до мястото. Униформените установили, че вратата била счупена от пиян мъж, който бил клиент на съседен бар.

Мъжът излязъл от бара. После опитал да влезе отново, но вратата била заключена. Тогава той в афекта си решил, че ще си направи път и счупил вратата с намираща се наблизо саксия.

Оказало се, че е сбъркал вратите.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Припомняме, по-рано днес от пресцентъра на БСП съобщиха, че вестник "Дума" е осъмнал с разбита врата. Според червените актът бил поредното посегателство върху свободните медии у нас.

Разбиха вратата на редакцията на вестник "Дума"

Разбиха вратата на редакцията на вестник "Дума"

Това е поредното посегателство върху свободните медии у нас, смятат от БСП

Това не е първият път, в който червените тълкуват подобни прояви по този начин. В края на месец февруари офисът на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент в Бургас осъмна със счупена предна витрина. Тогава от БСП попитаха: "Кой се страхува от БСП? Такива избори ли да очакваме?!" 

Впоследствие се оказа, че витрина била счупена от младеж, а инцидентът станал абсолютно случайно и неволно - при сборичкване на улицата с приятели. 

15-годишно момче счупило стъклото на офис на БСП в Бургас

15-годишно момче счупило стъклото на офис на БСП в Бургас

В действията на детето нямало политически умисъл