Почина актьорът Васил Димитров, съобщиха от Съюза на артистите в България (САБ). Познаваме го като училищния директор от филма "Войната на таралежите", доктор от "Дунав мост" и множество други филми, телевизионни постановки и театрални пиеси.

Роден е на 12 август 1934 г. в София. Завършва актьорско майсторство през 1958 г. във ВИТИЗ "Кръстю Сарафов". Играл е в Драматичен театър "Адриана Будевска" Бургас (1958 - 1961), Младежки театър - София (1961 - 1966), Нов драматичен театър "Сълза и смях" (от 1966-) и в Театър 199.

Член на СБФД и САБ. Носител е на множество награди, между които Аскеер. 

След 2001 г. става преподавател в департамент "Театър" на Нов български университет. Има публикации в български вестници и списания.

Член на СБФД и САБ. Носител е на множество награди, сред които Орден "Кирил и Методий" и др. След 2001 г. става преподавател в департамент "Театър" на Нов български университет.

За своята професия Васил Димитров споделяше: ,,Тя е благодатна и благодарна. Тя те акумулира по някакъв начин. След едно хубаво представление се чувствам по-бодър и съм готов да продължа. А театърът - той е съдба. Той е моят живот. Без театъра щях да съм друг човек - с по-ограничена територия. Театърът ме кара да се чувствам по-свободно, по-отворен, по-любопитен. Всичко за мен е театърът."