Само 7,8% от населението биха сигнализирали за корумпиран политик с името си. Това показва проучване на "Алфа Рисърч", проведено между 13 - 20 септември 2017 г. при 1030 ефективни интервюта сред пълнолетни граждани.

18,4% от анкетираните биха подали сигнал, но при условие, че е гарантирана анонимността им. 31,7 на сто не са убедени, че ще има ефект от сигнала им.

Без анонимни сигнали в антикорупционния закон

Без анонимни сигнали в антикорупционния закон

Цачева доволна от широката представителност при избора за нови членове на ВСС

Категорични, че няма да подадат сигнал за корумпиран политик са 18,7% от анкетираните. Мотивът им е: "Не, аз самият може да пострадам". 23,4 на сто не са наясно - "Не знам, не мога да преценя".

Снимка 314542

Източник: Alpharesearch

Както и в предишни месеци, дейността на правосъдната система е съпътствана с най-висока обществена критика. Тя преобладава както за работата на съда (10% положителни срещу 58% отрицателни оценки), така и за тази на обвинението в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров (9% положителни срещу 49% отрицателни оценки).

В дъното на класацията, като най-неуспешни, се определят правосъдието, здравеопазването и борбата с престъпността във всичките й измерения.

Снимка 314541

Източник: Alpharesearch

Томислав Дончев и Каракачанов - най-одобряваните министри

Томислав Дончев и Каракачанов - най-одобряваните министри

ГЕРБ (25.1%) запазва електорална преднина от 6% пред БСП (19.3%)