Групата във Фейсбук "Да спасим Южния парк", която към момента наброява 17 408 участника, започна своите протестни действия в защита на целостта на парка и срещу започващото в него строителство.

На 23 май, само за 3 часа, бяха събрани над 400 подписа в защита на парка. Протестната подписка е адресирана до Народното събрание, СО, СОС, главния архитект, районния кмет на Триадица.

От 11 до 18 часа днес на входа на парка от бул. "Гоце Делчев", както и на други места в парка продължава събирането на подписи.

Утре подписката ще бъде внесена НС и в Столична община, а от 11 часа е предвидено и разглеждане на проблема със започналото строителство в парка в комисията по екология на СОС.

До момента има започнало строителство без необходимите документи, санкционирано с акт от ДНСК като в нарушение на закона и с предписание за прекратяване на строителните работи и възстановяване целостта на парка, но това предписание се обжалва от инвеститора.

Междувременно работници на строителната площадка и вчера продължаваха да подготвят следващите етапи от строителните дейности.