В момента нямаме основание да излезем на протест. Това обяви председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Той припомни, че в началото на годината протестите бяха прекратени, след като правителството удовлетвори едно от исканията на полицаите - увеличение на заплатите.

Полицаи протестират мирно на жълтите павета в столицата

Полицаи протестират мирно на жълтите павета в столицата

Протестът видимо с времето оредява

"По другите искания и в момента се работи. Не очакваме министър Маринов да успее да разреши тези проблеми в рамките на 2-3 месеца", каза Попов пред БНР.

Той коментира, че за тях би било достатъчно да видят целенасочени действия в посока на решаване на проблемите или минимизиране на щетите, които те предизвикват. 

"Не за първи път подкрепяме протестиращи граждани", подчерта Попов относно декларацията, с която полицейските служители от синдиката на МВР подкрепиха протестиращите граждани. Той уточни, че тази декларация са я изпратили още в самото начало на протестните действия.

Поредни протести срещу високите цени на горивата блокираха пътища в страната
Обновена

Поредни протести срещу високите цени на горивата блокираха пътища в страната

Хората са против и повишаването на данъка и ГО

"Готови сме да застанем до всеки гражданин, който защитава свое изконно право - правото на всеки да се бори за по-добър живот, стига, разбира се, това да става със законови средства. Ние също сме хора, ние също сме граждани на тази държава, не виждам защо да не подкрепим тези хора. Полицаят не е от "другата страна", когато става дума за граждани и служители на МВР - ние сме от една страна. Униформените колеги, които работят докато хората протестират, изпълняват задълженията си, които са за опазване на обществения ред и защита на живота, здравето и сигурността на гражданите", коментира още Валентин Попов.

Той не вижда причина декларацията да бъде посрещната зле от ръководството на МВР. "Би било странно, ако имаме някакви проблеми с ръководството, защото сме подкрепили граждани, които протестират със законови средства", смята той.