Преброителите започват обхода в предварително определените участъци утре, 18 септември, и ще продължат до 3 октомври. Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни, съобщи НСИ.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Те ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства. Въпреки това от НСИ съветват хората да пазят кода, който са получили, след като са се преброили онлайн.

Близо 39 000 души са потърсили съвет на телефоните за преброяването

Близо 39 000 души са потърсили съвет на телефоните за преброяването

Около 840 000 души са се преброили към момента

Електронното преброяване ще продължи до 30 септември. Удължаването на срока не променя графиците на преброителите. Те са инструктирани да спазват всички противоепидемични мерки и разполагат със защитни средства.

Припомняме, кампанията по Преброяване 2021 започна с фалстарт, като още първия ден бе съобщено, че системата е блокирана заради хакерски атаки. На следващия втори ден отново системата бе спряна.

НСИ откри помощен център за граждани и преброители.