Продавачите на Женския пазар в София се жалват от липса на тоалетна. Заради пандемията платената тоалетна на пазара е била затворена. Така работещите там са принудени по цял ден да не ходят по нужда, научи news.bg.

1000 лева на месец ми е наемът за маса, а няма къде да отида до тоалетна, оплаква се леля Станка. Затвориха ни и платената тоалетна, това не се търпи, недоволна е жената.

Тя разказва, че някои от колегите й предимно от мъжки пол ползват за нужди района около контейнерите за боклук, които са в заградено пространство и осигуряват известно усамотение. Миризмата не се търпи, недоволстват леля Станка и колежките й. Как да спазваме хигиена?, пита тя.

В същото време на пазара се продават хранителни продукти на поносима за хората цена, особено за пенсионерите. Иначе продавачите се стремят да спазват правилата- носят маски, някои дори ползват и ръкавици. Но липсата на тоалетна ги притеснява.

Не само коронавирус, то и чума ще ни хване тук, притеснена е Станка. Хората настояват да се намери решение на проблема им.

Нарушители по неволя: неуредици в антикризисното законодателство тревожат земеделци

Нарушители по неволя: неуредици в антикризисното законодателство тревожат земеделци

Искат баланс между ограничителните мерки и оцеляването