Проф. Николай Колев от НСА, който бе показан в репортаж да предлага секс на студентка срещу уреждане на изпит, настоява за експертиза, която да установи истинността на излъчените кадри, съобщи "Нова телевизия".

Припомняме, че той стана обект на журналистическо разследване, излъчено в предаването „Господари на ефира”.

В интервю проф. Колев нарича репортажа "абсолютна манипулация". Според него става дума за сценарий, който е целял отстраняването му от академията.

Проф. Николай Колев обяснява, че студентката Ваня Георгиева му казала, че е започнала да прави масажи и допълнително си докарва добри доходи. Тогава той я попитал дали може и на него да му направи масаж. Ако останел доволен, щял да я препоръча на жена си, на приятели и колеги.

Уволненият преподавател споделя, че проявил наивност. Вярвал на Ваня Георгиева, защото му била добра позната. Той не допускал, че може да се окаже телевизионен герой. Проф. Колев е категоричен, че не се е обаждал в хотел, нито е плащал за него. Нямал съмнение, че в хотелската стая няма да му бъде направен масаж.

Студентката му казала, че иска да завърши НСА. Имала обаче няколко невзети изпита. Тя попитала преподавателя може ли да й помогне да си вземе изпитите. Той отговорил отрицателно, защото не преподавал по въпросните предмети.

Проф. Колев ще обжалва дисциплинарното си уволнение от НСА, щом получи заповедта за него.

Адвокатът му – Христо Ботев заяви, че ще съдят обвинилата го Ваня Георгиева за клевета и приписване на престъпление. Подали са жалба и в прокуратурата – за провокация към подкуп, както и заради използваната скрита камера в репортажа.