Към момента изпълнението на проекта се движи в определените срокове и се очаква в края на октомври да приключат строителните дейности на бул. "Асен Йорданов" и бул. "Искърско шосе".

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на част от трасето.

В квартал "Дружба 1" Столична община обновява общо 3 километра отсечки. Предвидени са широки асфалтови тротоари с велоалеи. В хода на работата са се появили проблеми с канализацията, което е наложило допълнително включване на експлоатационните дружества и АД "Софийска вода". 

Зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов уточни, че възстановяването на движението по трасетата ще става поетапно, като в началото на ноември тази година се очаква изцяло да бъде възстановено движението на автомобили и пешеходци.

Преди на практика велоалеите бяха невъзможни, коментира районният кмет на квартал Дружба Ивайло Цеков. Сега с разширяването на тротоарите в целия участък, който се ремонтира, ще могат да се карат велосипеди.

Фандъкова поднесе извинения към гражданите за създадените неудобства, но по думите й от тук започва промишлената зона.

"За мен подкрепата на инвеститорите, на бизнеса е наша задача по отношение на инфраструктурата", допълни кметът. По думите й работата в градски условия е трудна, затова от общината се стараят да не затварят напълно движението.

Вече е започнало и проектирането за реконструкцията на ул. "Димитър Пешев" в квартал Дружба, въпреки че следващият кмет на София все още не е известен.

По отношение предстоящите избори настоящият кмет Йорданка Фандъкова помоли за търпение до началото на септември, когато ще стане ясно дали отново тя ще е кандидатът на ГЕРБ за столичен кмет.