Природозащитници протестират в защита на плажа Алепу пред общината в Созопол, съобщиха за News.bg организаторите на протеста.

Хората недоволстват за това, че кметът Панайот Рейзи затвори пътя към плажа, но, припомняме, по-късно по нареждане на премиера Бойко Борисов пътят бе отворен.

"Показаха се много нарушения - между блатото и пътя има учредени парцели в Подробния устройствен план (ПУП) в... резервата!", изказа възмущението си Владо Руменов.

"Идеята да се затвори пътят е да почне да се строи, без някой да вижда какво става. През февруари пътят е изваден от Републиканската пътна мрежа и е прехвърлен да се стопанисва от общината. След това той може да бъде разделен на парцели, да престане да е път и т.н.", заяви възмущението си гражданинът.

Хората от региона твърдят, че подобни постъпателни действия за промяна на релефа в района са извършвани от кмета Панайот Рейзи.

По тяхна информация собствениците на курортното селище "Свети Тома", което е в южния край на Алепу, са съдействали за назначаване на сегашния главен архитект на Созопол. След неговия избор са му възложили задачата да направи проекта за курортно селище "Св. Тома" - на южния нос на залива.

"Беззаконието в държавата е по-страшно от всички останали неща", категоричен е Руменов.