Днес е Воскресение Христово и по случай празника редица политици поздравиха българите и им пожелаха здраве, мир и благоденствие. Президентът Румен Радев публикува своето великденско изявление в пост в социалната мрежа Facebook, като призова за изпълнение на дълг и отговорност към България в съвремие, изпълнено с трудности.

"Христос воскресе, скъпи сънародници! Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното разбирателство и толерантността в нашето общество.

На Великден нека си пожелаем и вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот на нашето съвремие, които да водят към духовното пробуждане и единението на целия народ. Да го направим с ясното разбиране и убеденост, че това е дълг и отговорност към България и към живота и съдбата на следващите поколения."

Служебният премиер Димитър Главчев също публикува пост в социалната медия по случай празника, като цитира пасхалното послание на Светия Синод.

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов поздрави с "Христос Воскресе! Светли празници!" на официалния си профил във Facebook.

И председателят на ДПС Делян Пеевски поздравява българските граждани за празника с прессъобщение, разпратено в първите часове на деня.

"Христос Воскресе! Поздравявам всички православни християни с най-светлия християнски празник и им пожелавам здраве, мир, доброта и благоденствие.

Нека пречистващата сила на Възкресението, символизиращо новото начало озари сърцата и домовете ви.

Така, заедно с хората, независимо от техния етнос и религия, бихме постигнали една по-добра България за нашите деца, родители и близки. Светли великденски празници!"

Съпредседателят на "ПП-ДБ" Кирил Петков също публикува обръщение във Facebook: "Христос Воскресе! Нека светлината победи тъмнината! Нека любовта победи омразата и завистта! Нека всички сме по-добри, по-смирени и с повече надежда!"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също отправи своето пожелание на страницата си във Facebook.

"Христос Воскресе! Нека донесе светлина и топлина във всеки дом. Нека има здраве, любов и благополучие във всяко семейство. И никога не губете вяра в доброто!"

Да се възцари братолюбие, мир по света и благоволение, пожелава митрополит Григорий

Да се възцари братолюбие, мир по света и благоволение, пожелава митрополит Григорий

Великден е самата сърцевина и същност на християнството