БДЖ ще компенсира всичките пътници, които са пътували с нощните влакове № 2627 от София за Варна и № 8627 от София за Бургас.

Припомняме, двата влака закъсаха тази нощ и се наложи пътниците им да чакат спасение с часове на минусови температури. Влакът за Бургас закъса между Черноград и Айтос заради блокирал локомотив. Влакът за Варна също закъсал заради повреда на локомотива в района на гара Славяново.

От дружеството съобщават, че престояването на композициите се е наложило поради възникналите технически неизправности в локомотивите. Повредите били породени от екстремно ниските сутрешни температури.

Като обезщетение пътниците от двата влака ще получат безплатен билет за пътуване с влак в страната. Билетът ще бъде за маршрут по избор. Клиентите ще могат да получат своята компенсация във всяка една гара като предоставят билети си от пътуването с нощните влакове.

Студът спря аварийно товарен влак

Студът спря аварийно товарен влак

Машинистът не можел да овладее скоростта на влака

От дружеството информират и че движението на влаковете продължава да се извършва в условията на усложнена зимна обстановка. Днес няма да пътуват композициите в участъците Добрич - Кардам и Самуил - Силистра. Отменени са и пътнически влакове в участъците Бургас - Карнобат - Сливен - Карлово.

Композициите, които пътуват на дълги дестинации, се движат със закъснения.

Националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да проявяват търпение и да се информират своевременно за актуалната обстановка на движение на влаковете. Поради зимните условия и прекомерно ниските температури е възможно възникването на принудителни престои и натрупване на закъснения при движението на влаковете.

Снегът спря временно няколко влака в Североизточна България

Снегът спря временно няколко влака в Североизточна България

Добрич-Кардам-Добрич, Самуил-Силистра-Самуил, както и 2 влака между Русе и Шумен