Търговските вериги, членове на Сдружението за модерна търговия, са едни от най-проверяваните от контролните органи у нас компании и в този смисъл за нас подобни проверки са част от нормалното бизнес ежедневие. Това заявяват от сдружението по повод започналите проверки във веригата магазини за детски стоки "Хиполенд".

Те обаче подчертават, че ако използването на контролните правомощия на изпълнителната власт е заради свободно изразяване на публична гражданска позиция, това би било в разрез с демократичните принципи на Европейския съюз.

Вътрешният министър не знаел за проверките в "Хиполенд"

Вътрешният министър не знаел за проверките в "Хиполенд"

Шефът на веригата Мариан Колев очаква акт поне 200 лв. за разминаване от 9 лв.

От Сдружението изразяват надежда, че започнатите проверки на компанията непосредствено след публично заявена гражданска позиция от нейния собственик относно действията на изпълнителната власт не са реакция заради изразеното мнение. В противен случай действията на институциите трудно могат да бъдат разглеждани като рутинна контролна дейност.

Вярваме, че в демократична страна член на Европейския съюз всеки има право свободно и без притеснения да изрази своята гражданска, обществена или политическа позиция, посочва се в позицията на сдружението.

От Сдружението изразяват увереност, че спазването на принципите на правовата държава, демокрацията и свободата на изразяване на гражданска позиция са основополагащи за развитието на обществото.

Данъчните проверяват голяма верига магазини за детски играчки

Данъчните проверяват голяма верига магазини за детски играчки

Проверки текат в обектите на "Хиполенд" в цялата страна