Случайности винаги се случват, но някои случайности са прекалени. Като такива на куп случайности, които не могат да не предизвикат подозрение, определи струпването на различни проверяващи по различни проверки на бизнеса му шефа на "Хиполенд" Мариан Колев.

В студиото на БиТиВи той информира за края на проверката - установено е разминаване между каса и книга на стойност 9 лв., което действително е грешка на счетоводителката. Колев очаква акт за това нарушение, а прогнозира, че той най-вероятно ще е на стойност 200 лв., а може и повече. За него определено е особено странно всички институции на куп да проверяват бизнеса му, а и това се случва в деня след като е направил изявлението за сина си и за себе си за тяхното участие в протеста.

Данъчните проверяват голяма верига магазини за детски играчки

Данъчните проверяват голяма верига магазини за детски играчки

Проверки текат в обектите на "Хиполенд" в цялата страна

Колев разказа и че след приключване на проверката е имал телефонен разговор с вътрешния министър Христо Терзийски. Потърсен е от него и е бил учуден от позвъняването. В този разговор Терзийски споделил, че не е знаел за проверката и лично той смятал, че тя компрометира усилията на ведомството, което управлява. Мариан Колев обаче се пита как така вътрешният министър не е наясно с нещо, което се ръководи от ГДБОП - според констативния протокол, който е получил.

Мариан Колев заяви и че протестира не само защото не му харесва бизнес средата в България, а заради бъдещето на децата, включително и на своя син. Децата ни не желаят да остават в България, мечтата на младия човек е не да отиде в чужбина, а да избяга, заяви Колев.

Нов палатков лагер на "Цар Освободител"

Нов палатков лагер на "Цар Освободител"

Протестът в София се обяви в подкрепа на "Хиполенд"