Селфи с президента бе основната атракция за децата в деня на отворените врати в президентската институция. 
Държавният глава отвори работното си място и за граждани, и за тематична изложба, посветена на Васил Левски. 

Лично Росен Плевнелиев посрещна първата група деца с думите: ”Добър ден. Добре дошли.” Малко момиченце възпитано отговори на ръкуването с президента: „Добър ден. Приятно ми е.”  

В изложбата в президентството могат да се видят медено тасче на Дякона, което той е използвал  като знаменосец в четата на Панайот Хитов. Изложено е и оригинално писмо на Васил Левски до Любен Каравелов от 25 юли 1872 година.

Атракция за посетителите бяха камата и сабята на Левски, както и тефтерчето на Дякона, наречено и „Българската Библия”.

Може да се види и препис от протокола със смъртната присъда на Левски от 15 януари 1873 година. 

Личен екскурзовод бе служебният министър на културата Мартин Иванов. Той обясни на малчуганите, че портретът на Левски отдавна стои в Гербовата зала. Малко са оцелелите неща от Дякона, но като стойност и качество са безценни.

Разходката из историята в президентската администрация приключи с обща снимка и с поредица от селфита. 

Държавният глава Росен Плевнелиев пък получи подарък от кметицата на Ловеч, която го покани на гости в града.
Той благодари на нея и на Ловешкия музей, които са предоставили по-голямата част от експонатите за днешната изложба. 

Росен Плевнелиев бе пресрещнат от студент от Бразилия, с когото поговориха на английски език. Младежът обясни, че е студент по медицина в България и харесва страната ни. Президентът пък се похвали с последната си визита в Бразилия и срещата си с колегата си Дилма Русеф.

Нели Фердинандова, която е икономически експерт, също разговаря с държавния глава. Тя настоя за развитие на България.  „Всички добри идеи са добре дошли в президентската институция”, отговори той. Винаги президентството е отворено за вас, подчерта Плевнелиев.  Системата не работи, оплака се Фердинандова. Ами хайде да заработи, настоя държавният глава.