Шествие за семейството се проведе в столицата в деня, в който се очаква и София Прайд. Събитието се провежда за четвърта поредна година от привърженици на традиционното семейство и християнските ценности. Организаторите събраха свои сподвижници на концерт пред храм паметник Св. Александър Невски.

Организатори са Младежки консервативен клуб, Нашият дом е България и Сдружение РОД, а основните лица са Кристиян Шкварек, Пламен Мирянов и Давид Александров. Те се противопоставят на София Прайд с едно позитивно събитие за семейството, както самият казват. Събитието обединява почти всички краища на обществото, на политическия компас и на страната зад общата борба с демографската криза, политическата коректност и експериментите със семейството.

Сред присъстващите тази година се забелязаха и лица на действащи политици - например, няколко депутати от "Възраждане" начело с лидера им Костадин Костадинов, както и Младен Маринов, Даниел Митов и Румен Христов от ГЕРБ-СДС. За цвят сред говорещите бе и боксьорът Кубрат Пулев.

Шествието и съпътстващата културна програма е в името на традиционното християнско семейство, християнските ценности и празника Петдесетница. Целта им е заедно с експерти от редица сектори да бъде изготвена демографска стратегия на България до 2050-та година, която да вземе радикални мерки за борба с демографската криза в страната. Със събитието те настояват да се представи стратегията на следващия редовен кабинет, защото време за губене, или експериментиране с деструктивни, постмодерни идеологии и моди, просто нямаме. "Време е за действия!", категорични са организаторите.

Те виждат заплаха за традиционното семейство не само в София прайд или ЛГБТ, но и в огромните последствия от индустриализацията, урбанизацията, ускореното икономическо развитие, от модерното образование и консуматорството, които са оказали съкрушителен ефект върху семейството в западния и най-общо в целия постиндустриален свят до такава степен, че почти всяка държава, минала през постиндустриален период на развитие, е стигнала до коефициент на раждаемост 1,2 - 1,5% деца на човек при необходимите минимум 2,1%.

Целта на шествието е да покаже, че има сили, които оказват негативно влияние върху традиционното християнско семейство.

Общински съветници не искат "София прайд" навръх Черешова задушница

Общински съветници не искат "София прайд" навръх Черешова задушница

Местна коалиция "БСП за България" призова Васил Терзиев да предприеме мерки