Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община са на терен и реагират на сигнали. Към момента те са реагирали на 7 сигнала за паднали клони и дървета. Това съобщи директорът на аварийните екипи Красимир Димитров.

Жълт код за силен вятър е обявен днес за София, според прогнозата на Националния институт по метеорологията и хидрология. Очаква се поривите на вятъра да достигнат до 90 км в час.

Напомняме на строителните филми, изпълнителите на обекти да обезопасят строителните огради и скелета на съответните си обекти. Търговците да проверят рекламно-информационните си елементи, призовават от кметството.

Гражданите да бъдат внимателни при придвижването си и да обезопасят от незакрепени предмети тераси или прозорци.

От Национална компания "Железопътна инфраструктура" също съобщиха, че поради силния вятър и паднали дървета е преустановено движението на влаковете в междугарието Пловдив - Филипово.

Движението е пренасочено през жп гара Скутаре. Има нарушения в графика на движение на влаковете.

Аварийни екипи на НКЖИ работят по отстраняване на повредите по контактната мрежа.

Скоростта на вятъра в Сливен надвишава 80 км/ч, съобщиха от общинския отдел "Сигурност и управление при кризи", цитирани от БТА.

Сред пораженията от вятъра са прекършени клони, паднало дърво, разкъсани билбордове и увредена предизборна шатра. Има повреди по проводите на кабелни оператори. Собствениците са информирани и се предприемат мерки.

Има единични сигнали за прекъсване на електричеството. Екипи от Общината и дружествата работят по подадените сигнали.