Жители на северните части на София готвят протести заради "тапите", които създава новоизградената Северна скоростна тангента, обявиха те пред Нова телевизия.

Хората, които ежедневно минават през новата транспортна връзка между кварталите „Требич” и „Илиянци", споделят, че се страхуват за живота си. Причината – опасен подлез, през който преминават тирове, камиони и други тежкотоварни превозни средства. За да се случи това обаче, те трябва да навлязат в насрещното платно. По този начин се застрашава безопасността на останалите участници в движението.

Проектът не е реализиран в пълния обхват, в които е проектиран. Това не е подлезът, през който трябва да минава целият този трафик”, обясни шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

Той и главният архитект на София заявиха, че се търсело възможно най-бързо разрешение на проблемите, които създава новият път.

Засегнатите граждани обаче ще поставят срокове на властите по време на събрание в Нови Искър в четвъртък. Ако те не бъдат спазени, хората са готови на мащабни протести, включително спиране на движението.