"Софийска вода" прекратява всички планирани и вече обявени на входовете обиколки на проверители на водомери до края на обявената извънредна ситуация, съобщават от дружеството.

В съгласие с инструкциите на институциите да се ограничат физическите контакти заради разпространението на коронавирус, компанията спира посещенията на служителите и подизпълнителите си в домовете на клиенти.

От дружеството поясняват, че след отмяна на извънредната ситуация всички клиенти ще бъдат уведомени за нови дати за отчитане на водомерите.

"Софийска вода" напомня, че клиентите могат да отчетат и предадат данните от водомерите си и сами през сайта (директно в раздел Въпроси или след регистрация, като по този начин можете да се възползвате от редица онлай услуги) или на безплатния денонощен телефон 0800 1 21 21.

Заради коронавируса „Софийска вода“ въвежда промени

Заради коронавируса „Софийска вода“ въвежда промени

От утре (12.03.2020) те ще работят от 8.00 до 17.00 часа

Всички клиенти, които нямат техническа възможност да направят самоотчет, ще получат прогнозни сметки на база предишно потребление.

При следващ реален отчет "Софийска вода" ще бъде в готовност да направи корекции на фактури с регистрирана разлика.

С цел да запази здравето на служителите и клиентите си, "Софийска вода" препоръчва да се възползваме от всички начини на безкасово плащане, предоставени от дружеството чрез интернет, чрез банкомати и терминали, директно от разплащателна сметка, по банков път с превод на сметка към "Софийска вода" или по телефона (e-pay, voice, A1 wallet).

От 16 март 2020 г. до 16 април 2020 дружеството предоставя и безплатна възможност за всички клиенти за промяна на партида онлайн през сайта на компанията. За този период клиентите няма да дължат такса за услугата.