Малко след 14 часа с рев на мотори "Нощните вълци" на Путин пристигнаха за мероприятието си пред Храм-паметника "Св. Александър Невски".

С възгласи "Русия!" те бяха посрещнати от симпатизантите си в София, които почти заглушиха противниците им.

По-рано протестите срещу путиновите „Нощни вълци” започнаха с арести.

"Напиват се с руска водка, а псуват руснаците"...

"Напиват се с руска водка, а псуват руснаците"...

Рокери от София, Варна, Плевен, Благоевград Пловдив посрещат "Нощните вълци"

Полицейски кордон раздели двете групи (поддръжници и противници). Двете прояви се провеждат на различни входове пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

Първо започна акцията на противниците на Путин, които излязоха със знамена на България и на НАТО.

Още в самото начало протестиращ от групата на вълците и друг протестиращ срещу тях влязоха в сблъсък, което наложи намесата на служителите на реда.

Един от протестиращите заяви, че е излязъл, за да изрази несъгласието си относно присъствието на "изключително провокативната група "Нощни вълци". Според него те са използвани като инструмент на Путин за пропаганда за територии и влияние и са провокация към българското общество.

Той подчерта, че има видеозаписи и дори техен член (на рокерската група "Нощни вълци" - б.а.) е загинал заради нощните им акции.

Друг протестиращ срещу "Нощни вълци" подчерта, че НАТО е съюзът на цивилизования свят, а Путин е шеф на антицивилизования свят.

Протестиращите срещу "Нощните вълци" носят плакати с послания: "Вън руските агресори!", "Вълците дойдоха, къде обаче са ловците?".

Те скандират: "Путин терорист!". (Някои от плакатите са доста нецензурни поради което ще спестим техните послания.)

По-късно още един протестиращ беше отведен от полицаите. Въпреки че са разделени от полицейски кордони, един от противниците на вълците успя да пробие и да се добере до другата група. Полицаите се намесиха бързо и той бе отведен.

"Нощните вълци" на Путин все още не са пристигнали в точката на протеста, но техни привърженици вече се събраха на площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски". За съжаление двата протеста наподобяват по-скоро спор на пазара.

От групата на "Нощните вълци" крещят: "Не свърши ли вече гей парада?" и скандират: "Русия, Путин!". Противниците им отвръщат: "България! България!".

Сред репликите, които си разменят има и не малко нецензурни думи и изрази, както и неприлични жестове с ръце.