"Смятам, че беше важно и коректно, защото ние работим за доверие и не можем да допуснем заради два или три покрива хората да смятат, че прикриваме или покриваме нещо". Такъв коментар направи столичният кмет Йорданка Фанъдкова пред журналисти в СОС по повод оставката на шефа на строителния контрол арх. Калинов.

Припомняме, оставката следва обяснения за проверката за законността на двата навеса, собственост на Пламен и Ирена Димитрови на ул. "Проф. Г. Павлов" 21 в кв. "Гео Милев".

Тя обясни, че подадената оставка на архитект Калинов става въпрос за конкретен казус - искането чрез констативния акт от районната админситрация за премахването на онази част от постройките на терасата - за покривите.

Фандъкова поиска и получи оставката на шефа на строителен контрол

Фандъкова поиска и получи оставката на шефа на строителен контрол

Заради терасата с барбекю на Пламен Георгиев

По думите й Калинов е много добър професионалист, познава законодателството добре и заявил своите притеснения по отношение на процедурни въпроси. За столичния кмет обаче неговите притеснения не прозвучали достатъчно убедително.

По-рано днес пред bTV кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова заяви, че според нея арх. Калинов е тълкувал погрешно закона при обезсилването на акт за терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. 

Арх. Калинов тълкувал грешно закона за терасата на Пламен Георгиев

Арх. Калинов тълкувал грешно закона за терасата на Пламен Георгиев

Това е обяснението на кмета на район "Слатина" за прекратената от него проверка